Echipa

Giorgiana Anton-Benga

Președinte Playful Psychology
Psiholog, Consultant ABA
Educator parental acreditat Circle of Security International

Giorgiana iubește copiii și terapia prin joc și totodată susține educația cu blândețe. De-a lungul anilor a fost alături de copiii și familiile lor ajutându-i să construiască relații sănătoase în familie. Munca ei este pasiunea ei, iar în perioada anilor de studiu a luat parte ca voluntar la proiecte care se focusau pe copii și nevoile lor. Ea a înțeles că atât adulții cât și cei mici au nevoi legitime și a îndrumat familiile în a-și înțelege și accepta nevoile.

Giorgiana a absolvit facultatea de Psihologie și Științele Educației și masteratul de Psihologia Sănătății Publice și Clinice, în cadrul Universității Babeș Bolyai, din Cluj Napoca.

Giorgiana consideră că o viziune largă în ceea ce privește procesul terapeutic este esențială pentru abordarea problemelor emoționale cât și a celor comportamentale. Ca toate acestea să fie posibile ea a urmat cursuri de formare în analiza comportamentală aplicată (ABA); pentru educator parental (Circle of Security) și în terapia centrată pe scheme cognitive atât pentru adulți cât și pentru copii.

Domeniile în care activează sunt:

  • Terapia comportamentală aplicată (ABA) pentru copii cu autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare (evaluare, coordonare, planuri de intervenție)
  • Consiliere cognitiv- comportamentală
  • Consiliere de grup pentru copii tipici în vederea dezvoltării socio-emoționale
  • Consiliere pentru adulți ca facilitator în domeniul parenting-ului (Circle of Security)

Alexandra Mureșan

Instructor comportamental (RBT)

Încă de când era copil, Alexandrei îi făcea mare plăcere să îi ajute pe cei din jurul ei să învețe. Încerca de fiecare dată să își ajusteze explicațiile în funcție de nevoile fiecăruia.  Această dorință puternică de a-i ajuta pe oameni a determinat-o să urmeze cursurile Facultății de Psihologie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Aici a descoperit învățarea ludică și impactul semnificativ al acesteia asupra copiilor.

Alexandra își dedică cu entuziasm timpul terapiei comportamentale. Ea consideră că terapia prin joc este mijlocul prin care cei mici reușesc să asimileze cel mai ușor cunoștințele de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios, și totodată, că aceasta reprezintă un cadru prielnic modelării unor comportamente funcționale. Pentru a putea să îi ajute pe micii ei clienți, Alexandra a urmat cursul de formare Registered Behavior Technician (RBT) concomitent cu multe ore de studiu a analizei comportamentale aplicate.

Alexandra desfășoară sesiuni de lucru atât individuale (1 la 1) cât și terapie de grup pentru copii cu autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare în cadrul Asociației Playful Psychology.

Cristina Sabău

Logoped
Psiholog format in analiză comportamentală aplicată (ABA)

Cristina a absolvit facultatea de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj- Napoca. Experiența de peste 5 ani în calitate de psihoterapeut și terapeut ABA pentru copii cu autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare a făcut-o să înțeleagă importanța terapiei axată pe comportamentul verbal pentru o dezvoltare cât mai independentă și integrarea copiilor în rutina vieții tipice.

Studiul limbajului a ajutat-o să înțeleagă că logopedia va putea contribui la progresele realizate de copii în utilizarea corectă și completă a cuvintelor în contexte variate, în exprimarea adecvată a emoțiilor, în valorificarea adecvată a limbajului verbal si al celui non-verbal. În urma acestei experiențe Cristina s-a hotărât să se dedice si să aprofundeze prin studiu, domeniul logopediei, urmând masteratul din cadrul facultății UBB Cluj – Terapia Limbajului și Audiologie Clinică, fiind astfel pregătită să ofere consultanță de specialitate în acest domeniu.

Serviciile oferite:

  • Diagnostic și evaluare logopedică
  • Terapie logopedică pentru copii cu dezvoltare tipică
  • Terapie logopedică pentru copii cu autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare

Denisa Diana Ciurtin

Psiholog, Terapeut ABA

Denisa a urmat studiile la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, iar apoi masteratele de Psihologia Sănătății Publice și Clinice și Psihologie Judiciară.

Denisa își ghidează activitatea terapeutică și viața de zi cu zi după ideea “fiecare dintre noi, putem îmbunătăți societatea în care trăim, cultivând valori sănătoase și traindu-le zilnic “. Empatia, colaborarea, dezvoltarea personală și profesională sunt câteva dintre principiile pe care le utilizează în practica terapeutica pentru a obține cele mai bune rezultate. Terapia prin joc cu toate intervențiile ei sunt câteva dintre metodele utilizate în cadrul ședintelor de terapie comportamentală.

Domeniul în care activează Denisa este terapia comportamentală aplicată (ABA) pentru copii cu autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare, specializându-se continuu pentru terapia ABA și nu numai.

Cosmina Sălăgean

Psiholog clinician  și Consilier cognitiv-comportamental
Terapeut ABA

Cosmina este preocupată de familie și de îmbunătățirea relațiilor dintre membrii acesteia. Este motivată să-i sprijine să își înțeleagă problemele și să găsească resursele necesare pentru abordarea acestora, oferind calitate, dedicație și o relație apropiată. Ca toate acestea să fie posibile, a urmat cursurile facultății de Psihologie și Științe ale Educației în cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj- Napoca nivel licență și masteratul de Psihologia Sănătății Publice și Clinice.

Cosmina crede cu tărie că fiecare persoană are o dorință naturală de a crește și are convingerea că orice copil poate învăța dacă are la dispoziție instrumentele potrivite. Își dorește să sprijine copiii cu capacități diferite să poată comunica cu mediul lor, să devină mai autonomi și mai integrați în familie și societate.

Se consideră norocoasă să vadă că prin activitatea sa, persoanele obțin schimbări semnificative care duc la dezvoltare, împlinire și o îmbunătățire a calității vieții.

Domeniile în care activează:

  • consiliere psihologică cognitiv-comportamentală individuală pentru copii și adolescenți
  • terapie comportamentală aplicată (ABA) pentru copii cu autism sau alte tulburări pervazive de dezvoltare