Mulți copii pot învăța să își gestioneze îngrijorările, anxietatea, frica, stresul sau evitarea, prin acest program. Scopul programului nu este să elimine anxietatea sau frica, mai degrabă să le identifice și să le gestioneze într-un mod mai eficient. Dacă copilul are succes la metoda de gestionare, frica lui viitoare se va diminua semnificativ. Acest program descrie asta ca și cum ”dăm volumul mai încet la anxietate/frică”. Este normal să experimentăm emoții puternice, dar atunci când aceastea interferează cu stilul de viață al copilului și cauzează distres atunci devine o problemă.

Se vor realiza 2 grupe de copilași, un grup cu vârste cuprinse între 5-8 ani și altul cu vârste între 9-12 ani. Într-un grup vor fi minim 6 copii și maxim 10.

Aceste ateliere sunt pe o durată de 8 ore, câte 4 întâlniri a câte 2 ore, în decursul unei luni.

Vom avea partea de introducere și cunoaștere, ne împrietenim și formăm un loc sigur și primitor, vom face împreună regulile grupului. Ulterior se va discuta despre personajele noastre care vor fi de fapt emoțiile noastre: frică, fericire, furie, tristețe și rușinea. Se vor realiza ateliere pe fiecare în parte și vom analiza cum apar aceste personaje, cum ne simțim noi și cum putem să stăm cu ele sau să le facem să plece într-un mod funcțional.

Adauga un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.